Chlo Dierckx
Home Dani O'Dean
more of Chlo Dierckx
Bruin haar bestaat niet.

Dani O’Dean is a newly founded collective of three young Belgian artists: Sarah Hendrickx, Liesbeth Doms and Chlo Dierckx. They come together in a mutual interest in research based artistic projects and an attraction towards the oddities of human kind and his inventions, from science over culture to the art scene itself. Although Dani O’Dean is a space to develop collaborative projects, there is also room to discuss and produce individual work.

P1000560

In de periode van oktober 2016 tot en met januari 2017 werkte kunstenaar Chlo Dierckx in STUDIO BORGERSTEIN, een atelier voor kunstenaars met een beperking. Ze ging er een dialoog aan met de kunstenaars en liet zich inspireren door de verrassende interpretaties van de werkelijkheid die de kunstenaars van het atelier dagelijks op papier zetten. Hoewel deze weergaven zelden overeenstemmen met wat we werkelijk zien -of aangeleerd kregen te zien- bieden ze een nieuwe kijk op de wereld waarin emoties, dromen, fantasie n werkelijkheid samensmelten. Uit de samenwerking ontstond nieuw werk op locatie in het gebouw van Borgerstein vzw.

P1000558
P1000635
P1000608

Het raam bovenaan de hal aan de eetzaal biedt zicht op alle kleuren die de voorbije drie jaar door de kunstenaars gebruikt werden om de lucht weer te geven.

P1000561
P1000647

Kunstenaar Jean Dillen maakte tijdens de samenwerkingsperiode enkele tekeningen van opgezette vogels, deze vogels werden nadien aangepast zodat ze overeenstemden met hun weergave.

P1000658
Installation view, Borgerstein vzw
'De Liefde', in samenwerking met

http://www.studioborgerstein.be

I.s.m.
Home Dani O'Dean more of Chlo Dierckx